Tips

HANDIGE TIPS

Wasmachine of Vaatwasser

Heeft Uw wasmachine of vaatwasser een muffe/stink lucht? Vervelend, want soms kan uw kleding of vaat hier ook naar gaan ruiken! De oorzaak zijn vaak achtergebleven zeepresten waar schimmels in kunnen zitten. Meestal bevinden ze zich achter de rubberen ring van de wasmachineopening. Klinkt vies, maar gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen voordat u een wasmachinespecialist moet inschakelen. Draai een keer een handdoekenwas (of een lege trommel) op 95 graden. Dit vernietigt veel achtergebleven restjes. Voor de vaatwasser regelmatig een heet programma aanzetten zodat alle vetresten goed oplossen. Tevens adviseren wij een reiniger speciaal voor de wasmachine en vaatwasser. Deze 4 maal per jaar een programma laten draaien. Mocht u advies willen ivm nieuw wasmiddel dat wij adviseren dan laat u gerust een aanvraag op de site achter.

Koelkast/vriezer

Je koelkast heeft alleen af en toe een sopje nodig, toch? Mis! Af en toe ontdooien is essentieel om zo lang mogelijk te blijven genieten van je koelkast. Want als delen in de koelkast of vriezer bevroren zijn verbruikt hij meer energie en is de levensduur uiteindelijk korter. Veel moderne koelvriescombinaties hebben een "no-frost" systeem, dus dan hoef je de koelkast niet handmatig te ontdooien. Heeft jouw koelkast dat niet? Hier een paar tips:

  • Zet een pan met heet water in de koeling/vriezer zodat het ijs sneller ontdooit.
  • Of gebruik een föhn! Dan ben je helemaal snel klaar.
  • Vergeet niet om wat oude handdoeken of lakens voor de koelkast neer te leggen om je vloer te besparen.
  • Vergeet ook niet om de koelkast of vriezer eerst uit te zetten.
  • Na ontdooiing kun je de koelelementen insmeren met een beetje glycerine (bij de drogist te verkrijgen). Dit zorgt ervoor dat ze minder snel weer bevriezen.

5023

werkuren

548

Tevreden klanten

480

Afgeronde projecten
Share by: